Wakeboarden is één van de populairste watersporten van dit moment! De sport is te vergelijken met snowboarden, maar dan op het water. Als jij wel van een uitdaging houdt, is wakeboarden zeker iets voor jou! Als je het wakeboarden een beetje onder de knie hebt, kun je allerlei tricks uitproberen. Simbo heeft op een aantal bestemmingen de mogelijkheid om te leren wakeboarden. Naast het wakeboarden doen we nog veel andere coole activiteiten tijdens deze watersportvakantie!

Wakeboardlessen
Gemiddeld krijg je 2 uur les per dag. Je volgt de wakeboardlessen bij gecertificeerde instructeurs. Zij zorgen voor veiligheid en goede kwaliteit lessen. Een wakeboarder wordt aan een lijn of soms door een boot over het water getrokken. Tijdens de vakantie van Simbo word je voortgetrokken door een kabelwaterskibaan. Deze baan trekt je met ongeveer 30 kilometer per uur voort! Naast de voordelen ten opzichte van boten, zoals geruisloosheid en milieu-vriendelijkheid, heeft een kabelbaan ook voordelen voor de deelnemers persoonlijk. De deelnemers hebben namelijk kortere wachttijden omdat er zeven tegelijk kunnen. Dit gebeurt uiteraard met een veilige afstand tussen de deelnemers. Je maakt ook gebruik van de kracht en snelheid van de kabelbaan. Voordat je een sprong maakt kun je zo'n kracht opbouwen dat je dezelfde sprongen kunt maken als de sprongen die normaal achter een boot worden gemaakt. De golf van een boot wordt gebruikt voor het uithalen van stunts en andere tricks. Je kunt een sprong maken door hard op de golf af te gaan, je gebruikt de golf dan als een soort schans. Misschien maak jij aan het einde van jouw vakantie wel zo'n gave trick!

Materiaal van een wakeboard
Een wakeboard wordt gemaakt van hetzelfde materiaal als waterski's. Ze zijn te verkrijgen in allerlei vormen en maten. Verder dien je tijdens de lessen altijd een wetsuit te dragen met daaronder je zwemkleding. Dit zorgt er voor dat je lekker warm en beschermd bent tegen de sterke wind.

Tricks wakeboarden
Wakeboarden kent een aantal gave tricks!

  • Wake to wake: je springt van de ene golf naar de andere!
  • 360: je maakt een rondje van 360 graden in de lucht door te springen!
  • Backroll: je maakt een sprong waarbij je een salto achterover maakt!