Filters

Waarom op kamp?

Zomerkampen hebben voordelen, heel veel voordelen. De ontwikkelingen die een kind doormaakt op kamp zijn enorm. Zelfstandig worden, verbeteren van de sociale skills, ontsnappen uit de dagelijkse routine, actief en fysiek bezig zijn enzovoort. Maar dat is natuurlijk slechts een bijzaak en niet de reden dat een kind op kamp wil.

Echt even kind zijn
Een kind wil op kamp omdat hij dan even niets moet, samen is met alleen maar leeftijdsgenoten, de leukste activiteiten onderneemt en 's avonds met de meiden of jongens op de slaapkamer enorm veel lol trapt. Echt vakantie vieren zoals zij dat willen, niet zoals papa en mama dat bedacht hebben.

Tuurlijk gelden er regels, dat is nodig voor goede en prettige vakantie voor iedereen. Maar elk kamp wordt begeleid door jonge, hippe en sportieve meiden en jongens. Deze reisleiders weten goed wat de kids willen, ze zijn natuurlijk zelf ook kind geweest. Bovendien zijn reisleiders vaak werkzaam in (of in leiding tot) een functie op het gebied van sport, recreatie, kinder- en buitenschoolse opvang of onderwijs en hebben zij veel raakvlakken met het kamp dat zij begeleiden.

Op Simbo kamp heb je een onvergetelijke tijd met jongens en meiden van je eigen leeftijd, maak je vrienden en vriendinnen voor het leven, moet je even helemaal niks en doe je alleen maar dingen die je zelf leuk vindt.

Dus wat doet jouw kind tijdens zijn zes weken durende vakantie als jij aan het werk bent? Precies.