Filters

Voeding

Kinderen verbruiken veel energie en dat moet op een lekkere, verantwoorde manier weer aangevuld worden. Bij een goede vakantie hoort bovendien lekker en gezond eten en drinken. Bij Simbo Jongerenkampen besteden we hier veel aandacht aan. Het is van belang dat de maaltijden gevarieerd, lekker en voldoende zijn. Wij gaan uit van de volgende onderdelen: ontbijt, lunch, diner, tussendoortjes en drinken.

Ontbijt
Tijdens het ontbijt kan er onder andere gekozen worden uit: thee, melk en sinaasappelsap - wit en bruin brood - crackers - rijstwafels en beschuit - diverse soorten zoet beleg, kaas en diverse vleeswaren. Mochten er kinderen zijn die geen brood eten dan zorgen wij bovendien voor yoghurt met muesli/cruesli.

Lunch
De lunch ziet er hetzelfde uit als het ontbijt, met een kleine aanvulling. Denk bijvoorbeeld aan een hotdog, krentenbol, gekookt ei, komkommer, tomaat of een kopje soep. Soms luncht de groep tijdens een activiteit of onderweg. In dat geval bereiden de kinderen tijdens het ontbijt hun eigen lunchpakketjes.

Diner
Het diner bestaat altijd uit een hoofdgerecht en een dessert. Bij het diner letten wij er extra op dat de maaltijd voldoende verse groenten bevat. Tevens is er water of limonade bij het avondeten. Natuurlijk houden kinderen ook van patat en dat zal dus ook een avond op het menu staan.

Tussendoortjes en drinken
Goed drinken is belangrijk en daarom kunnen de kinderen onbeperkt water of limonade krijgen. Naast ontbijt, lunch en diner zijn ook tussendoortjes inbegrepen. Dit kan vers fruit, liga-koekjes of af en toe een candybar zijn. Daarnaast hebben we in de avond nog een snackmoment en maken wij iets speciaals klaar.

Allergieën of diëten
We houden graag rekening met persoonlijke wensen en voorkeuren. Eet jouw kind bijvoorbeeld lactosevrij, glutenvrij of vegetarisch? Geef het aan ons door bij het boeken en wij zorgen ervoor dat hij/zij heerlijk kunt eten tijdens de vakantie!