Veelgestelde vragen

Hoe waarborgen jullie de veiligheid?
Wij vinden veiligheid een heel belangrijk onderwerp en er zijn dan ook verschillende manieren waarop wij de veiligheid van onze vakanties waarborgen. Meer hierover kun je lezen op onze speciale pagina over kwaliteit&veiligheid.

Zijn er ook regels op een Simbovakantie?
Ja, om een vakantie voor iedereen leuk te houden zijn er een aantal afspraken nodig. We zorgen hierbij voor niet meer afspraken dan nodig, het is tenslotte vakantie. Hier vind je een overzicht van de afspraken die wij hebben.

Ik heb een bijzonderheid, kan ik dan toch met Simbo mee op vakantie?
We hebben ervaring in het begeleiden van kinderen met bijvoorbeeld PDD-NOS, ADHD etc. We zijn er echter niet in gespecialiseerd. Indien je een bijzonderheid hebt, kunnen je ouders of verzorgers het beste even contact opnemen met Simbo om de mogelijkheden te bespreken.

Kunnen mijn ouders tijdens de vakantie contact leggen met de reisleiding?
Het Simbokantoor is tijdens de vakanties 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bereiken. Als het nodig is kunnen wij vervolgens meteen contact opnemen met de reisleider.

Zijn de vakanties geschikt voor kinderen die alleen komen?
Ja, absoluut. Je bent zeker niet de enige die alleen komt. Omdat we een beperkte groepsgrootte hebben, gemiddeld zo'n 14-24 kinderen per groep, en alle andere kinderen van dezelfde leeftijd zijn, heb je binnen de kortste keren contact met elkaar. De reisleiding zorgt ervoor dat je je vanaf het eerste moment helemaal op je gemak voelt en snel alle andere vakantiegenoten goed leert kennen! 

Hoeveel zakgeld kan ik het beste meenemen? 
Alle Simbovakanties zijn all-inclusive! Dus het verblijf, de activiteiten, de maaltijden en tussendoortjes zijn allemaal inbegrepen! Vind je het leuk om een souvenirtje te kopen dan kun je daar wat zakgeld voor meenemen. Voor de leeftijdsgroep 13-16 geldt dat je bij het uitgaan vaak wel wat meer geld kwijt bent voor een drankje. Afhankelijk van het soort vakantie stelt Simbo een zakgeldadvies op. 

Op sommige locaties vinden vakanties voor meerdere leeftijdscategorieën plaats. Hoe werkt dit?
Elke vakantie vormt een eigen groep, met eigen reisleiding en een eigen programma. Ook heeft elke leeftijdsgroep zijn eigen afspraken. En op de slaapkamer lig je met kinderen van je eigen leeftijd. Wel kom je elkaar natuurlijk tegen, bijvoorbeeld bij het avondeten.

Op sommige locaties vinden verschillende vakantieprogramma's voor dezelfde leeftijden plaats. Hoe werkt dit?
Elke vakantie vormt een eigen groep, met eigen reisleiding. Wel vinden bijvoorbeeld avondspellen vaak met alle groepen samen plaats, wel zo gezellig! Ook bij het eten kom je elkaar tegen.

Ik kan uit verschillende leeftijdscategorieën kiezen. Hoe weet ik welke leeftijdscategorie het beste is?
Het beste is om te kijken naar de leeftijd van de kinderen waar je thuis mee omgaat. Zijn zij soms wat ouder of juist wat jonger dan jij? Bij welke leeftijd voel je je het beste thuis? Dit zijn goede graadmeters voor de juiste leeftijdscategorie. 

Ik kom samen met een vriend(innnet)je. Komen we in dezelfde groep?

Als je met meerdere personen dezelfde vakantie in een gelijke periode boekt en jullie behoren tot één leeftijdscategorie, dan kom je bij elkaar in de groep.

Ik volg een dieet, kan dat wel tijdens de vakantie?
Ieder jaar krijgen we veel vragen over speciale voeding en diëten. We hebben hier veel ervaring mee, dus geef je bijzonderheden gerust op bij je boeking!

Wat als ik last krijg van heimwee?
Iedereen kan last van heimwee krijgen, hoe leuk je vakantie ook is. Meestal helpt afleiding en wat extra aandacht. Ook wordt vaak in overleg met jouw thuisfront besproken wat we het beste kunnen doen. 

Zijn er regels voor het gebruik van mobiele telefoons?
Voor 6-12 jaar: Als je wilt, mag je een mobiele telefoon meenemen, wij raden dit echter niet aan. In geval van nood is onze reisleiding 24 uur per dag bereikbaar via het hoofdkantoor, dus er kan altijd contact gelegd worden met je ouders of verzorgers.
Als je wel een mobiele telefoon mee wilt nemen, dan is er rond het avondeten (tussen 17.00 en 19.30 uur) de gelegenheid om te bellen of whatsappen. Op andere momenten ben je druk bezig met allerlei leuke activiteiten en heb je minder tijd om te bellen. Daarnaast is het ook storend als kinderen aan het bellen zijn terwijl je met de hele groep een spel doet of aan het eten bent.
Voor 12-15 & 13-16 jaar: Natuurlijk wil je graag iedereen op de hoogte houden over je vakantie en hoe het gaat. Dit is geen probleem, maar het is wel storend als deelnemers tijdens gezamenlijke activiteiten, spellen en het eten aan het bellen en whatsappen zijn. Tijdens vrije momenten is dit uiteraard geen probleem.

Hoe gaat het met de indeling van de kamers/tenten? Mag ik zelf kiezen waar ik slaap?
De reisleiding maakt van tevoren al een indeling, waarbij rekening wordt gehouden met de verdeling jongens en meisjes en vriendjes en vriendinnetjes. Voor de leeftijdsgroep 13-16 jaar geldt dat je in overleg met de groep en de reisleiding zelf een indeling maakt.

Heb je een andere vraag? 
Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Zij staan je graag te woord.