Filters

FAQ

Hoe waarborgen jullie de veiligheid?
Wij vinden veiligheid een heel belangrijk onderwerp en er zijn dan ook verschillende manieren waarop wij de veiligheid van onze vakanties waarborgen. Meer hierover kun je lezen onder het kopje 'voor ouders'. 

Ik heb een bijzonderheid, kan ik dan toch met Simbo mee op vakantie?
We hebben ervaring in het begeleiden van kinderen met bijvoorbeeld PDD-NOS, ADHD etc. We zijn er echter niet in gespecialiseerd. Indien je een bijzonderheid hebt, kunnen je ouders of verzorgers het beste even contact opnemen met Simbo om de mogelijkheden te bespreken.

Kunnen mijn ouders tijdens de vakantie contact leggen met de reisleiding?
Het Simbokantoor is tijdens de vakanties 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bereiken. Als het nodig is kunnen wij vervolgens meteen contact opnemen met de reisleider.

Zijn de vakanties geschikt voor kinderen die alleen komen?
Ja, absoluut. Je bent zeker niet de enige die alleen komt. Omdat we een beperkte groepsgrootte hebben, gemiddeld zo'n 14-24 kinderen per groep, en alle andere kinderen van dezelfde leeftijd zijn, heb je binnen de kortste keren contact met elkaar. De reisleiding zorgt ervoor dat je je vanaf het eerste moment helemaal op je gemak voelt en snel alle andere vakantiegenoten goed leert kennen! 

Hoeveel zakgeld kan ik het beste meenemen? 
Alle Simbovakanties zijn all-inclusive! Dus het verblijf, de activiteiten, de maaltijden en tussendoortjes zijn allemaal inbegrepen. Vind je het leuk om een souvenirtje te kopen dan kun je daar wat zakgeld voor meenemen. Voor de leeftijdsgroep 13-16 jaar geldt dat je bij het uitgaan vaak wel wat meer geld kwijt bent voor een drankje. Afhankelijk van het soort vakantie stelt Simbo een zakgeldadvies op. 

Op sommige locaties vinden vakanties voor meerdere leeftijdscategorieën plaats. Hoe werkt dit?
Elke vakantie vormt een eigen groep, met eigen reisleiding en een eigen programma. Ook heeft elke leeftijdsgroep zijn eigen afspraken. En op de slaapkamer lig je met kinderen van je eigen leeftijd. Wel kom je elkaar natuurlijk tegen, bijvoorbeeld bij het avondeten.

Op sommige locaties vinden verschillende vakantieprogramma's voor dezelfde leeftijden plaats. Hoe werkt dit?
Elke vakantie vormt een eigen groep, met eigen reisleiding. Het kan zijn dat 's avonds bepaalde spellen samen met andere groepen plaatsvinden, wel zo gezellig. Ook bij het eten kom je elkaar tegen.

Ik kan uit verschillende leeftijdscategorieën kiezen. Hoe weet ik welke leeftijdscategorie het beste is?
Het beste is om te kijken naar de leeftijd van de kinderen waar je thuis mee omgaat. Zijn zij soms wat ouder of juist wat jonger dan jij? Bij welke leeftijd voel je je het beste thuis? Dit zijn goede graadmeters voor de juiste leeftijdscategorie. 

Ik kom samen met een vriend(innet)je. Komen we in dezelfde groep?
Als je met meerdere personen dezelfde vakantie in een gelijke periode boekt en jullie behoren tot één leeftijdscategorie, dan kom je bij elkaar in de groep.

Ik volg een dieet, kan dat wel tijdens de vakantie?
Ieder jaar krijgen we veel vragen over speciale voeding en diëten. We hebben hier veel ervaring mee, dus geef je wensen gerust op bij je boeking!

Wat als ik last krijg van heimwee?
Iedereen kan last van heimwee krijgen, hoe leuk je vakantie ook is. Meestal helpt afleiding en wat extra aandacht. Ook wordt vaak in overleg met jouw thuisfront besproken wat we het beste kunnen doen. 

Hoe gaat het met de indeling van de kamers/tenten? Mag ik zelf kiezen waar ik slaap?
De reisleiding maakt van tevoren al een indeling, waarbij rekening wordt gehouden met de verdeling jongens en meisjes en vriendjes en vriendinnetjes. Voor de leeftijdsgroep 13-16 jaar geldt dat je in overleg met de groep en de reisleiding zelf een indeling maakt.

Heb je een andere vraag? 
Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord.