Filters

FAQ

Ik ben net jonger/ouder dan de aangegeven leeftijd. Mag ik toch mee?
Als jij boekt kijken we naar het jaar waarin je geboren bent. Wil je bijvoorbeeld mee met een kamp van 10-12 jaar maar ben je nog 9 jaar? Dan mag je mee met dit kamp als je in dit jaar 10 wordt. Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe waarborgen jullie de veiligheid?
Wij vinden veiligheid een heel belangrijk onderwerp en er zijn dan ook verschillende manieren waarop wij de veiligheid van onze jongerenkampen waarborgen. Meer hierover kun je lezen onder het kopje 'voor ouders'.

Zijn er regels tijdens een Simbo kamp?
Tuurlijk gelden er regels, dat is nodig voor goede en prettige dagen voor iedereen. Wil je weten welke afspraken er gelden? Daar vertellen wij je hier graag meer over.

Ik heb een bijzonderheid, kan ik dan toch met Simbo mee op kamp?
We hebben ervaring in het begeleiden van kinderen met bijvoorbeeld PDD-NOS, ADHD etc. We zijn er echter niet in gespecialiseerd. Indien je een bijzonderheid hebt, kunnen je ouders of verzorgers het beste even contact opnemen met Simbo om de mogelijkheden te bespreken.

Kunnen mijn ouders tijdens het kamp contact leggen met de reisleiding?
Op werkdagen is ons kantoor tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar. Buiten kantooruren zijn wij voor absolute noodgevallen en/of calamiteiten 24 uur per dag, 7 dagen per week. Op elke locatie van Simbo is een telefoon aanwezig waarop wij de reisleiding te allen tijde kunnen bereiken.

Ik heb mijn zwemdiploma nog niet. Kan ik wel mee op kamp?
Zeker weten! Als je bij de boeking aangeeft dat je je zwemdiploma nog niet hebt, zal de reisleiding hier rekening mee houden.

Zijn de jongerenkampen geschikt voor kinderen die alleen komen?
Ja, absoluut. Je bent zeker niet de enige die alleen komt. Omdat we een beperkte groepsgrootte hebben, maximaal 24 kinderen per groep, en alle andere kinderen van dezelfde leeftijd zijn, heb je binnen de kortste keren contact met elkaar. De reisleiding zorgt ervoor dat je je vanaf het eerste moment helemaal op je gemak voelt en snel alle andere kinderen goed leert kennen!

Hoeveel reisleiders gaan er mee?
Bij Simbo hanteren we het vier-ogen-principe. Dit betekent dat er, ongeacht de groepsgrootte, altijd minimaal 2 reisleiders op de groep staan. Is de groep groter? Per 8 deelnemers dient er één reisleider te zijn. Lees hier meer over onze reisleiding.

Hoeveel zakgeld kan ik het beste meenemen?
Alle Simbo jongerenkampen zijn all-inclusive! Dus het verblijf, de activiteiten, de maaltijden en tussendoortjes zijn allemaal inbegrepen. Vind je het leuk om een souvenirtje te kopen dan kun je daar wat zakgeld voor meenemen, wij adviseren hiervoor €2 per dag. Voor de leeftijdsgroep 13+  geldt dat je bij het uitgaan vaak wel wat meer geld kwijt bent voor een drankje. Afhankelijk van het soort kamp stelt Simbo een zakgeldadvies op.

Ik kom samen met een vriend(innet)je. Komen we in dezelfde groep?
Als je met meerdere personen hetzelfde kamp in een gelijke periode boekt en jullie behoren tot één leeftijdscategorie, dan kom je bij elkaar in de groep.

Ik volg een dieet, kan dat wel tijdens het kamp?
Ieder jaar krijgen we veel vragen over speciale voeding en diëten. We hebben hier veel ervaring mee, dus geef je wensen gerust op bij je boeking!

Wat als ik last krijg van heimwee?
Heimwee? Alle Simbo jongerenkampen zijn zo leuk dat jouw vader of moeder jou meestal meer mist dan andersom. Natuurlijk kan iedereen last van heimwee krijgen, hoe leuk je week ook is. Meestal helpt afleiding en wat extra aandacht. Ook wordt vaak in overleg met jouw thuisfront besproken wat we het beste kunnen doen.

Hoe gaat het met de indeling van de kamers/tenten? Mag ik zelf kiezen waar ik slaap?
De reisleiding maakt van tevoren al een indeling, waarbij rekening wordt gehouden met de verdeling jongens en meisjes en vriendjes en vriendinnetjes.

Op sommige locaties vinden verschillende jongerenkampen voor dezelfde leeftijden plaats. Hoe werkt dit?
Het kan zijn dat 's avonds bepaalde spellen samen met andere groepen plaatsvinden, wel zo gezellig. Bij het eten kom je elkaar ook tegen. De meeste activiteiten doe je wel met jouw leeftijdsgenoten. 

Slapen jongens en meiden samen?
Nee, jongens en meiden slapen altijd apart. Ga jij samen met jouw broer of zus op kamp en willen jullie heel graag samen slapen? Geef dit dan bij boeking bij ons aan. Wij zullen dan, in overleg, kijken naar de mogelijkheden.

Ik gebruik medicijnen, kan dat wel tijdens het kamp?
Zeker, jouw gezondheid is het aller belangrijkst. Je kunt er voor kiezen om jouw medicijnen in eigen beheer te houden. Heb je liever dat onze reisleiding op jouw medicijnen past? Dat kan als deze zijn opgeborgen in een pillendoosje waardoor direct duidelijk is welke medicijnen op welk moment ingenomen moeten worden.

Hoe weet ik of mijn kamp doorgaat?
Staat er bij de datum van het kamp van jouw keuze een krul? Dat betekent dat jouw kamp op vertrekgarantie staat en doorgaat omdat er voldoende boekingen zijn of dat wij op basis van ervaring weten dat het kamp voldoende deelnemers zal gaan krijgen.  

Heb je een andere vraag?
Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord.