Filters

Ponykamp 10-12 jaar Bergeijk

Boek vakantie

Jouw vakantie zit boordevol actie, want elke dag staat er een vol programma met de coolste activiteiten voor jou klaar. Natuurlijk zitten de reisleiders ook vol met de leukste ideeën voor spellen en activiteiten, zodat jij deze vakantie geen moment stil hoeft te zitten. Wat dacht je van weerwolven, GEO catchen of crazy88? ‘s Avonds zitten we met zijn allen bij het kampvuur en vertellen we spannende verhalen. Cool toch!?

Zondag tot en met zaterdag

Rijles op eigen niveau: Dagelijks heb je 2 uur paardrijles aangepast op jouw niveau. Afhankelijk van het weer heb je les in de binnen- of buitenbak. Voor de beginnende ruiter leer je tijdens het ponykamp de basis stappen, draven en galopperen. Verder kijken de instructeurs naar de zithouding en omgang met de pony of het paard. Voor de semi-gevorderde en gevorderde ruiters: Verbeter je de basis en gaan we beginnen met het maken van sprongen. Tijdens de les rijd je zelfstandig in het bijzijn van een ervaren instructeur.

Voltige les: Ben jij lenig en kan jij goed samenwerken met jouw paard of pony? Dat gaan we testen tijdens de les voltige. Voltige is een soort turnen op een bewegend paard dat in stap loopt. We trainen hiermee je lef, lenigheid, kracht, evenwicht en conditie.

Helpen op de manege: Dagelijks zijn de instructeurs en verzorgers van de manege bezig met de verzorging van de pony’s en paarden. Jij mag ze hier elke dag bij helpen en alles vragen wat je graag wilt weten. We maken de stallen schoon, borstelen de pony’s en paarden, zadelen ze op en nog veel meer!

Paarden verzorgen: Wassen, borstelen, hoeven uitkrabben en natuurlijk het kammen en vlechten van de manen. We gaan paarden verzorgen.

Snoeptaart maken: Op ponykamp is het feest, ook voor de paarden en pony’s. Reden voor een taart dus! We gaan aan de slag met gras, appels, wortels en Bix. Wedden dat de paarden blij worden zo’n lekkere traktatie?!

Pizza Party: Met een kleedje onder onze arm lopen we het bos in en zoeken we een mooie plek voor onze Pizza Party. We genieten van een lekkere slice pizza, de ideale gelegenheid voor wat spannende verhalen. Misschien zien we nog sterren!

Helpen op de manege: Dagelijks zijn de instructeurs en verzorgers van de manege bezig met de verzorging van de pony’s en paarden. Jij mag ze hier elke dag bij helpen en alles vragen wat je graag wilt weten. We maken de stallen schoon, borstelen de pony’s en paarden, zadelen ze op en nog veel meer!

Bosrit: De manege ligt aan de rand van het bos, dus wat is er nou leuker dan het maken van een bosrit?! Beginnende ruiters gaan onder begeleiding. Is het voor jou nog iets te moeilijk? Dan is het ook mogelijk om naast jouw paard te lopen. De ervaren ruiters rijden zelfstandig met een instructeur mee. De instructeurs van de manege bepalen het niveau voor deze rit.

Fotoshoot met jouw lievelingspony: Alle paarden zijn leuk, maar wij weten zeker dat iedereen zijn eigen lievelingspony of paard heeft. Daarom organiseren we een fotoshoot. Als de foto’s klaar zijn pakken we de glitters, stickers en andere versiersels en pimpen we onze eigen fotolijst. Met dit superleuke aandenken vergeet je jouw ponykamp nooit meer!

Zwemparadijs Aqua Mundo: Na een week vol paarden gaan we een heerlijke middag ontspannen in het subtropisch zwembad Aqua Mundo. Op deze dag proberen we zeker de wildwaterbaan en het bubbelbad.


Goed om te weten
Een aantal van de activiteiten zijn weersafhankelijk. Wanneer een activiteit op een bepaald moment niet door kan gaan wordt er in eerste instantie geschoven in het programma van de dag of week om de activiteit door te laten gaan. Als een activiteit echt niet door kan gaan, wordt er een gelijkwaardige activiteit aangeboden

Voor deze vakantie geldt minimaal circa 6 en maximaal 12 deelnemers.