Outdoor Adventure kamp 10-13 jaar Ardennen

Boek vakantie

Jouw vakantie zit boordevol actie, want elke dag staat er een vol programma met de gaafste en uitdagendste activiteiten voor jou klaar. Veiligheid voorop dus uiteraard krijgen voordat we starten met een activiteit professionele uitleg en veiligheidsinstructies.

Natuurlijk zitten de reisleiders ook vol met de leukste ideeën voor spellen en activiteiten, zodat jij deze vakantie geen moment stil hoeft te zitten. Wat dacht je van weerwolven of crazy88? ‘s Avonds zitten we met zijn allen bij het kampvuur en vertellen we spannende verhalen. Cool toch!?

Weekprogramma:

ATB-tocht: We crossen met stoere mountainbikes over onverharde paden door het bos! We pakken alle heuvels en mountainbiken hard door de bossen. Natuurlijk hebben we een helm op.

Kajakken: Verken de bos- en heuvelrijke Ardennen vanaf het water. Met je kajak vaar je zelfstandig, in je eigen tempo, over de prachtige rivier de Ourthe.

Bivak: Outdoor Adventure is natuurlijk niet compleet zonder en bivak! Vannacht slaap je daarom niet in je eigen bed maar midden in de natuur. We nemen alles mee wat we nodig hebben, eten bij het kampvuur en vertrekken daarna met onze slaapspullen naar het bos. Als het helemaal donker is zie je pas echt hoeveel sterren er zijn!

Klimmen & abseilen: Twee vliegen in één klap: leren rotsklimmen in de groene omgeving van de Ardennen én spectaculair abseilen langs de rotswand terug naar beneden. Met zo’n verhaal kun je bij je vrienden aankomen. Spannend, maar als je de eerste stap hebt gezet ben je trots op jezelf!

Teamgames: Allerlei korte activiteiten, waarbij samenwerking, communicatie en out-of-the-box denken belangrijk zijn; het is uitdagend en grappig ook.

Hoogteparcours / klimbos: Op diverse hoogtes ga je toffe uitdagingen aan: een uitgebreid tokkelparcours, deathrides, indianenbruggen, apenbruggen, balansbalken en nog veel meer. Een geweldige uitdaging, wat je ook doet! Kies hoe hoog je wilt gaan, hoe ver je wilt springen of met hoeveel tegelijk je op een paal gaat staan…

Boogschieten: Heb jij stalen zenuwen en lukt het jou om opperste concentratie te bewaken? Dan gaan we ontdekken tijdens het boogschieten. Je leert van onze instructeur alle snufjes en technieken om met een handboog feilloos in de roos te schieten. Een onderlinge competitie maakt het allemaal nog spannender! Wie is de beste schutter uit de groep? Wie weet ben jij een geboren Robin Hood en schiet je midden in de roos!

Vlotbouwen: Volg jij Expeditie Robinson? Mooi! Dan weet jij precies hoe je met behulp van touw en hout een vlot kunt bouwen. Samen met jouw teamgenoten bouwen jullie en eigen vlot en testen jullie of jullie droog te overkant kunnen halen…


Goed om te weten
Een aantal van de activiteiten zijn weersafhankelijk en door de droogte is de waterstand van de rivier de Ourthe soms niet hoog genoeg om te kunnen kajakken. Wanneer een activiteit op een bepaald moment niet door kan gaan wordt er in eerste instantie geschoven in het programma van de dag of week om de activiteit door te laten gaan. Als een activiteit echt niet door kan gaan, wordt er een gelijkwaardige activiteit aangeboden

Voor deze vakantie geldt minimaal ca. 8 en maximaal 16 deelnemers.