Filters

Reisleiding

De kennis en kwaliteit van de reisleiders zijn bepalend voor het succes van een vakantie. Je wordt dan ook niet zomaar Simbo reisleider. Wij selecteren onze reisleiding in spé met veel zorg en leiden al deze enthousiaste jongens en meiden zeer uitgebreid op.  

Wie zijn onze reisleiders?
Onze reisleiders zijn jonge, hippe en sportieve vrijwilligers en vaak werkzaam in (of in opleiding tot) een functie op het gebied van sport, recreatie, kinder- en buitenschoolse opvang of onderwijs. Vaak hebben zij veel raakvlakken met het kamp dat zij begeleiden.

Bovendien moet elke reisleider van Simbo een actuele VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aan te kunnen leveren. Dit is een document van de Nederlandse overheid dat je alleen krijgt als je geen strafbare feiten hebt gepleegd.


Zelf aan de slag als reisleider? Dat kan!
Word Simbo Crew member of Locatie Coördinator. Check hier onze vacatures >


Hoe leiden we onze reisleiders op?
Uit de vele aanmeldingen worden de beste reisleiders in spé geselecteerd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek met onze productmanager op ons hoofdkantoor. Tijdens dit gesprek kijken we naar eigenschappen zoals enthousiasme, zorgzaamheid en verantwoordelijkheidsgevoel. De reisleiders in spé die aan alle criteria voldoen, nemen deel aan een verplicht en zeer uitgebreid opleidingsweekend. Voorafgaand hieraan ontvangen ze onze uitgebreide ‘How to Simbo’ handleiding waarin alle gouden regels vermeld staan. De inhoud hiervan wordt tijdens de opleiding getest.

Tijdens het opleidingsweekend worden alle mogelijke situaties behandeld. Dit gebeurt vaak in de vorm van rollenspellen en casussen, zodat de theorie in praktijk gebracht kan worden. Er wordt aandacht besteed aan communicatie, veiligheid, voeding en koken, oog voor groep en individu, en hygiëne. Tijdens het trainingsweekend zijn ook veel ervaren reisleiders/trainers aanwezig.

Heeft een reisleider al eerder voor Simbo gewerkt? Ook dan is het trainingsweekend verplicht. Elk jaar ontvangen wij feedback en leren wij nieuwe dingen waardoor ook onze reisleiding zich continu kan blijven ontwikkelen.

Tijdens het kamp
Bij Simbo hanteren we het vier-ogen-principe. Dit betekent dat er, ongeacht de groepsgrootte, altijd minimaal 2 reisleiders op de groep staan. Is de groep groter? Per 8 deelnemers dient er één reisleider te zijn.

Onze reisleiders zijn altijd in de buurt en slapen op dezelfde accommodatie of op dezelfde plek op de camping. Je kunt altijd bij ze terecht, ook midden in de nacht. Geen enkele vraag is voor hun te gek. Of je iets niet lekker vindt, een activiteit niet zo goed durft, iets niet helemaal begrijpt of ergens mee zit, voor alles kun je bij hen terecht.

Gedurende de jongerenkampen worden onze reisleiders vanuit ons hoofdkantoor begeleid en aangestuurd door de productmanager. Zij kennen alle reisleiders persoonlijk en hebben regelmatig contact met alle reisleiders. Bij vragen of problemen kan de reisleiding ook altijd contact opnemen met ons hoofdkantoor. Naast telefonisch contact gaan onze productmanagers ook regelmatig op bezoek waarbij er persoonlijk contact is met onze reisleiders.