Filters

Begeleiding

De kennis en kwaliteit van reisleiding zijn bepalend voor het succes van een vakantie. Simbo reisleider wordt je dan ook niet zomaar. Jouw toekomstige reisleider wordt met veel zorg uitgekozen, opgeleid en begeleid. Hieronder kun je er meer over lezen.

Wie zijn onze reisleiders?
De meeste reisleiders zijn tussen de 21 en 28 jaar. De minimale leeftijd om bij Simbo reisleider te worden is 19 jaar wanneer je in Nederland aan de slag gaat en 21 jaar voor de begeleiding van buitenlandse vakanties. Onze reisleiding is vaak werkzaam in (of in leiding tot) een functie op het gebied van sport, recreatie, kinder- en buitenschoolse opvang of onderwijs.

Altijd in de buurt
Onze reisleiders zijn altijd bij je in de buurt. Ze slapen in dezelfde accommodatie of op dezelfde plek op de camping. Je kan altijd bij ze terecht, ook midden in de nacht. Geen enkele vraag is voor hun te gek. Of je nu iets niet lekker vindt, een activiteit niet zo goed durft, iets niet helemaal begrijpt of ergens mee zit.

VOG
Alle reisleiders die voor ons aan de slag gaan dienen een actueel VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aan te kunnen leveren. Dit is een document van de Nederlandse overheid dat je alleen krijgt als je geen strafbare feiten hebt gepleegd.

Aantal reisleiders
Groep 5-7 jaar: gemiddeld 1 reisleider per 4 tot 6 kinderen.
Groep 7-10 jaar: gemiddeld 1 reisleider per 4 tot 6 kinderen.
Groep 10-12 jaar: gemiddeld 1 reisleider per 6 tot 8 kinderen.
Groep 13-16 jaar: gemiddeld 1 reisleider per 10 deelnemers

Selectie en opleiding
Uit de vele aanmeldingen worden de beste reisleiders in spé geselecteerd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek op kantoor. Hierbij kijken we naar eigenschappen zoals enthousiasme, zorgzaamheid en verantwoordelijkheidsgevoel. De reisleiders in spé die aan alle criteria voldoen nemen deel aan een uitgebreid opleidingsweekend. Voorafgaand hieraan ontvangen ze onze uitgebreide handleiding. De inhoud hiervan wordt tijdens de opleiding getest. Bekijk hier een gedeelte uit onze handleiding.

Tijdens het opleidingsweekend worden alle mogelijke situaties behandeld. Dit gebeurt vaak in de vorm van rollenspellen en casussen, zodat de theorie in praktijk gebracht kan worden. Er wordt onder andere aandacht besteed aan de volgende onderdelen:

  • Communicatie: hoe communiceer je op een goede en positieve manier met deelnemers, maar ook met andere reisleiders en ouders. Belangrijk aspect hierbij is het communiceren via een zogenaamde ‘ik-boodschap’.
  • Veiligheid: in welke situaties is veiligheid extra belangrijk en hoe kun je problemen voorkomen. En waar moet je bijvoorbeeld voor zorgen als je op pad gaat met een groep kinderen?
  • Voeding & koken: gezonde, gevarieerde en lokale voeding vinden we erg belangrijk. De reisleiding leert hoe ze hiervoor kunnen zorgen, leren een goed weekmenu op te stellen en gaan ook echt in de praktijk aan de slag.
  • Oog voor groep en individu: onze reisleiding wordt erop getraind om aandacht te hebben voor ieder individu en te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt in de groep.
  • Hygiëne: hoe zorg je voor een goede hygiëne in de keuken? Maar ook: hoe voorkom je dat kinderen een hele week niet gedoucht hebben?

Begeleiding tijdens vakanties
Gedurende de vakanties worden onze reisleiders vanuit ons kantoor begeleid en aangestuurd door de product managers. Zij kennen alle reisleiders persoonlijk en hebben regelmatig contact met alle locaties. Bij vragen of problemen kan de reisleiding ook altijd contact opnemen met het Simbo kantoor. 
Naast telefonisch contact gaan onze medewerkers ook regelmatig op locatiebezoek waarbij er persoonlijk contact is met onze reisleiders.